Nefis Patatesli Mantı

Nefis Patatesli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak puf böreği
  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yukarıdaki için:

  • sarımsaklı yoğurt

Sosu için:

  • Tereyağı
  • öğütülmüş biber

Nefis Patatesli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.
  2. Bir patates aleti veya çatalla iyice ezin.
  3. Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Patates püresini ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Ortada milföy hamurunu buzluktan çıkarıp uzunlamasına tezgaha koyalım.
  7. Patatesli harçtan bir ölçü koyup her yerine sürelim.
  8. Üç eşit parçayı uzunlamasına keselim, sonra orta kısmından keselim.
  9. Rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştiriyorum.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kavrulmuş biberi dökelim.
  12. Maydanozla süsleyip servis yapın. İyi şanlar.

Fotoğraflı Nefis Patatesli Mantı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir