Nohut Soslu Karnabahar

Nohut Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar

sos gereçleri;

  • 1 maden suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yukarıdaki için;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • Süzme Sarımsaklı Yoğurt
  • İnce kıyılmış maydanoz yaprakları
  • 2 yemek kaşığı ceviz

Nohut Soslu Karnabaharın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karnabaharların çiçeklerini ayırıp yıkayıp kurulayın.
  2. Daha sonra karıştırma kabına mayonez, nişasta, maden suyu, salça, tuz, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber, karabiber, irmiği ekleyin ve tüm sosu bir tel çırpıcı ile karıştırın.
  3. Daha sonra karnabaharların tamamını sosa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  4. Daha sonra ılıdıktan sonra karnabaharı servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı süzme yoğurtlu karışımı dökün.
  5. Daha sonra tavaya zeytinyağı, nohut, ceviz ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve orta ateşte yavaş yavaş kavurun.
  6. Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve afiyetle servis edin 🙏🌷.

Nohut Soslu Karnabahar Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir