Nohut Unlu Üzümlü Kek

Nohut Unlu Üzümlü Kek İçin Malzemeler Tarifi

  • 2 portakal kabuğu
  • 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 2 su bardağı nohut unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-4 yemek kaşığı üzüm

Nohut Unlu Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 2 portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
  2. Üzerine yarım su bardağı portakal suyu ekleyin.
  3. Yarım su bardağı toz şeker, su ve zeytinyağını ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Üzerine un ve karbonatı karıştırdıktan sonra hafif una buladığımız üzümleri ilave edip karıştıralım.
  5. Yağladığımız ve un serptiğimiz muffin kek kalıplarının yarısını dolduracak şekilde kek harcını paylaştıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
  7. Soğuyunca kalıptan çıkarmak daha kolay olacaktır. Afiyet olsun.

Nohut Unlu Üzümlü Kek Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir