Nohut ve Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Meze

Nohutlu Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi İçin Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 (yarım + çeyrek) damla limon suyu
  • 1 avuç ceviz

Yukarıdaki için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nohut ve Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patlıcan ve biberi közlüyoruz.
  2. Közlenmiş patlıcan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
  3. Maydanoz ve cevizi ince ince kıyıp patlıcan biberi yine ceviz ve maydanozla birlikte doğrayıp birbirine yedirin.
  4. Başka bir kapta bu karışımı yoğurt, sarımsak, tahin ve tuzla iyice karıştırın.
  5. Patlıcan karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Nohut için tüm malzemeleri bir tencereye alıp 5/6 dakika karıştırın.
  7. Nohutların çok çıtır olmasını istiyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.
  8. Közlenmiş nohutları patlıcanlı karışımın üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Çok lezzetli ve hafif bir yoğurtlu meze.

Nohut ve Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir