Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pirinç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilavın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğanlarımızı ve biberlerimizi doğrayıp kenara alalım.
  2. Tenceremize önce tereyağı ve zeytinyağını alıp erimesini bekleyelim.
  3. Daha sonra şehriyelerimizi ilave edip yakmadan eşit şekilde kavuralım.
  4. Kavrulan şehriyeye yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  5. Daha sonra nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyin. En son et suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra küçük bir tava alarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Nohutlu ve Arpa Erişteli Pilav Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir