örgü çörek

Örme Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı pakmaya (ister instant maya isterseniz yaş maya olabilir)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Oda sıcaklığında yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un
  • Tuzu artırabilirsiniz (size kalmış)

Örgü Topuz Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Maya, şeker ve su bir kaba alınır ve eritilir.
  2. Süt, sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.
  3. Son olarak un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Unu kontrol altına alın, yumuşak bir hamur elde edin, bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru alın ve örgü şekli verin (Sarı instagram hesabımda videolu anlatım var. Nrkn fotoları yüklemeye çalıştım ama 🥰)
  6. Tepside 5 dakika daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırına verin 👋

Fotoğraflı Örgü Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir