Orijinal Lezzetiyle Çıtır Adana Böreğinin Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak su Süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 7 adet yufka
- 2 yufka böreği
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 su bardağı lor
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır Adana Böreğinin Orijinal Lezzeti Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tavamı yağlıyoruz, baklavalık yufkaları diziyoruz, üzerine eritilmiş tereyağını gezdiriyoruz ve bu işlemi 3 defa bire bir olacak şekilde uyguluyoruz.
- Daha sonra börek yufkamızı süt, yumurta ve yağ karışımımıza batırıp borcama yerleştiriyoruz ve yufkanın üzerine krem peynir karışımını sürüyoruz.
- 3 kat daha yufkayı yerleştirip ortasını yağlayıp dilimliyoruz ve ocakta kısık ateşte kızartıyoruz.
- Kızan böreğimizi alt üst edip güzelce kızaran böreğimizin iki tarafını da servise sunuyoruz, afiyet olsun.
Orijinal Lezzetinde Çıtır Adana Böreği Fotoğraflı Tarifi