Orijinal Lezzetiyle Çıtır Adana Böreği

Orijinal Lezzetiyle Çıtır Adana Böreğinin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su Süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 7 adet yufka
  • 2 yufka böreği
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 su bardağı lor
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Çıtır Adana Böreğinin Orijinal Lezzeti Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavamı yağlıyoruz, baklavalık yufkaları diziyoruz, üzerine eritilmiş tereyağını gezdiriyoruz ve bu işlemi 3 defa bire bir olacak şekilde uyguluyoruz.
  2. Daha sonra börek yufkamızı süt, yumurta ve yağ karışımımıza batırıp borcama yerleştiriyoruz ve yufkanın üzerine krem ​​peynir karışımını sürüyoruz.
  3. 3 kat daha yufkayı yerleştirip ortasını yağlayıp dilimliyoruz ve ocakta kısık ateşte kızartıyoruz.
  4. Kızan böreğimizi alt üst edip güzelce kızaran böreğimizin iki tarafını da servise sunuyoruz, afiyet olsun.

Orijinal Lezzetinde Çıtır Adana Böreği Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir