Orjinal Ramazan Pidesi

Orijinal Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Ön fermentasyon için;

  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su (oda sıcaklığında)

Ana hamur için;

  • 2,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrol altında ekleyelim)
  • ön fermantasyonda akan hamur

Yukarıdaki için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pekmez
  • bol susam
  • çörek otu

Orijinal Ramazan Pidesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ön mayalandırma için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. 5 su bardağı un, tuz, su ve cıvık hamuru ön mayalamada birleştirip hepsini yoğuralım.
  3. Unu azar azar ekleyip ele yapışan bir hamur elde edelim. 10 dakika kadar yoğuralım ne kadar yoğurursak o kadar güzel oluyor.
  4. Kâsenin üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. 1 saatin sonunda hamuru un ayırıcılı tezgaha alıp 2 ye bölüp bezeler yapalım.
  6. Bezeleri kepeklerini çıkardığımız tezgaha alıp üzerini kapatarak 15 dakika bekletelim.
  7. Bezeyi alıp üzerine pekmez-yumurta karışımını sürüyorum. Derin olacak şekilde parmaklarımızla pide şekli verelim. Pideyi elimizle uzatarak büyütelim ve yağlı kağıt üzerine dizelim.
  8. Üzerine susam serpip biraz dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 200° fırında pideleri pişirelim. (fırını içine su koyarak ısıtın) Afiyet olsun.

Orjinal Ramazan Pidesi Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir