Osmanlı Mutfağından Gelen Lezzet Soğan

Osmanlı Mutfağından Soğan Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 küçük kuru soğan veya 1 büyük kuru soğan
  • Yarım su bardağı su
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • 2 yumurta
  • 1 adet küp şeker
  • Kimyon
  • toz kırmızı biber

Osmanlı Mutfağından Lezzet Soğanı Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanları uzun uzun doğruyoruz.
  2. Pişerken yanmaması için su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Suyunu çekince ayçiçek yağı ve şekeri ekleyip kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından baharatları ekleyip yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalar pişince yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun 🌸.

Osmanlı Mutfağından Gelen Lezzet Soğanın Tanımı, Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir