Otlu Mantarlı Pirinç Pilavı (Kararmadan)

Mantar Otlu Taneli Pirinç Pilavı (Kararmadan) Tarifi için Malzemeler

  • 200 gram mantar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 damla limon suyu

Mantarlı Otlu Tane Pirinç Pilavının Tanımı (Kararmadan) Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirinçler yıkandıktan sonra 20 dakika sıcak suda bekletilir.
  2. Mantarlar yıkanır ve kurutulur veya soyulur.
  3. Yarım ay şeklinde ince ince kıyılır.
  4. Tereyağı ve sıvı yağ pilav tenceresinde eritilir.
  5. Üzerine mantar ekleyin.
  6. Üzerine 4-5 damla limon sıkılarak kararması engellenir.
  7. Suyunu salana kadar kavrulur.
  8. Daha sonra pirinç eklenir ve 3 dakika inci beyazı olana kadar kavrulur.
  9. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Ocağın altı ısıtılır.
  10. Tuz ve baharatlar atılır.
  11. Örtün ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
  12. Kaynayıp göz göz olunca alt kısmı daralır.
  13. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekince altı kapatılır.
  14. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  15. Dereotu ince kıyılır.
  16. Dinlenmiş pirincin içine atılarak gerçek pirinç alttan üste doğru harmanlanır. servis edildi.

afiyet olsun 😍

Tane Pirinç Mantarlı ve Baharatlı Pilav (Kararmadan) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir