Pamuk Çilekli Kek

Pamuk Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu
  • Yarım limon suyu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için isteğe bağlı muhallebi malzemeleri;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 paket beyaz çikolata

Yukarıdaki için;

  • 1 bardak süt
  • 1 paket krem ​​şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi veya çilek

Pamuk Çilekli Pastanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz yumurta ve şekerimizi çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  2. Orta boy borcamımızı yağlayıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırınımızda 15 dakika pişiriyoruz.
  3. Pişen kekimizi fırından çıkarıp iyice soğutuyoruz ve soğuduktan sonra kekimizi ıslatıyoruz.
  4. Daha sonra isteğe bağlı puding veya krem ​​şantiyi pastamızla birleştirip üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz 🙂
  5. Pudingin tanımı: Vanilya, beyaz çikolata ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz.
  6. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın ve orta ateşte koyun.
  7. Puding kıvamına geldikten sonra sıcakken beyaz çikolatamızı ve vanilyayı ekliyoruz.
  8. Muhallebimiz köpürdükten sonra ocaktan alıp oda sıcaklığından biraz soğuyana kadar bekletip içine kremamızı ekleyip blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz. Daha sonra kekimizin üzerine ekliyoruz :). Afiyet olsun 💓

Pamuk Çilekli Pasta Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir