Pamuk Üzerine Yumuşacık Patisserie Börek

Pamuk Yumuşacık Pastacı Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (75 gr)
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine sürmek için)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya

İç harç için:

  • Peynir

Yukarıdaki için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı süt

Pamuğa Yumuşacık Börek Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaba ılık su, şeker, maya eklenir ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ilave edip spotula ile hamuru karıştıralım. Bir ölçü unu ekledikten sonra tuzu ilave edip tekrar unu ilave edelim ve elimizle hamuru toparlayalım.
  3. Sonra yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve güzel ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Üzerini streç film ile kaplayalım.
  5. Daha sonra üzerini kalın bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Maya ile hamurumuzun havasını alıp mandalina büyüklüğünde bezeler elde edelim.
  6. Bezelerden birini alıp elimizle biraz açalım.
  7. İç harcından yerleştirelim ve üç parçayı birleştirip yuvarlayalım.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 15 dakika tepsi mayası verelim.
  9. Daha önce ayırdığımız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sütü sıvıyağ içerisine ilave edip karıştıralım.
  10. Böreklerin her yerine sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pamuk Yumuşacık Üzerine Börek Börek Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir