Pastane Açılışı

Pastane Açılımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 paket toz maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (beyazı sarısına)
  • kadar un

arası için;

  • yumuşak yağ

Pastane Açmanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü, yağımızı ve suyumuzu ocakta ısıtalım.
  2. Daha sonra karıştırma kabına dökelim.
  3. Mayayı ekleyin ve çırpma teli ile iyice karıştırın.
  4. Şeker tuzu ve ardından yumurta akını ekleyin.
  5. Tekrar karıştırıp unu kontrollü olarak ekleyelim.
  6. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  7. Hamurumuzu ılık ortamda ağzı kapalı olarak temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  8. 1 saat sonra hamurumuzu tezgaha alalım.
  9. Önce hava alalım. Daha sonra hamuru ikiye bölün.
  10. İlk olarak birini 15 modül diğerini cevizden biraz büyük olacak şekilde keselim.
  11. Elimizle beze şeklini verelim.
  12. Ortasına tereyağı koyalım.
  13. Resimdeki gibi bezeleri teker teker elimizle yağlayarak büyütelim. (bir çay tabağından biraz daha büyük)o zaman.
  14. Hadi yuvarlanalım. Rulo alıp elimizle silindir şeklinde yuvarlayalım ve uzatalım.
  15. Bir tane daha aynı şekilde hazırlayıp iki silindir hamuru yan yana koyup birleştirelim ve üst üste saralım.
  16. İki ucunu birleştirelim.
  17. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
  18. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  19. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyorum.
  20. Üzerine susam serpip 180 derece fırında alt üst pişirelim.

Yumuşak bir tel. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗🤗.

Fotoğraflı Pastane Açılışı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir