pastane böreği

Pastane Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 2 yumurta (1 sarısını üzerine sürmek için alalım)

İç malzeme için:

  • Cheddar Peyniri (Dilerseniz değiştirebilirsiniz)

Pastane Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabımıza su ve mayayı alıp eritelim.
  2. Ardından sırasıyla şeker, margarin, un, tuz koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
  4. Fermantasyon tamamlandıktan sonra iç harcı koyup şekil verelim.
  5. Ardından tekrar tepsi mayası almak için 20 dakika bekleyelim.
  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika gözetim altında pişirebilirsiniz.

Fotoğraflı Pastane Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir