Pastane Kurabiyeleri

Patisserie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekerinden bir parmak eksik
  • 3 yemek kaşığı nişasta (ben mısır kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

200 ml bardak kullandım (kabartma tozu yok)

Pastane Kurabiyesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un hariç tüm malzemeleri oda sıcaklığında yumuşamış margarinle birlikte mikserle karıştırıyoruz.
  2. Aldığı kadar un (benim hamurum 3.5 su bardağı un aldı 3’ten sonra dikkatli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir kıvam olacak burada kıvamı korumak çok değerli un olursa azsa yayılır, çok olursa çatlar)
  3. Yumuşak bir hamur elde etmek için unu dikkatlice ekleyin.
  4. Hamuru 2 modüle ayırıp her bir parçayı iki yağlı kağıdın ortasına açarak istediğimiz kurabiye kalıbı ile formu oluşturuyoruz.
  5. Dilerseniz krema sıkma hissi ile de şekil verebilirsiniz. Dilerseniz ceviz, fıstık ekleyebilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  8. Az önce yaptığınız kurabiyeleri pişirdikten sonra dilerseniz marmelat veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  9. Üzeri fıstık, hindistan cevizi, fındık ile kaplanabilir veya tarçınlı pudra şekeri serpilebilir.
  10. Üzerine fındık koyabilirsiniz, tamamen hayal gücünüze kalmış, bu hamurla dilediğiniz gibi kurabiye yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans.

Fotoğraflı Pastane Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir