pastane tuzlu

Pastane Tuzlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akının içine sarısının dışına)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un (yaklaşık 5-6 su bardağı)

Pastane Tuzunun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, tuz ve şekeri elimizle karıştıralım.
  2. Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  5. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Fotoğraflı Pastane Tuzlu Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir