Pastane Usulü Dereotu Böreği

Pastane Yöntemi Dereotu Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 orta boy havuç
  • yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 sarısına)
  • 4 su bardağı tepeleme un

için için

  • Beyaz peynir

Yukarıdaki için

  • Ayrılmış yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Pastane Adabı Dereotu Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Unu derin bir kaseye dökün ve bir havuz oluşturun.
  2. Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip güzelce yoğurun.
  3. En son dereotunu ve havucu ekleyip son kez yoğurun ve üzerini streçle kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  4. 16 beze bölün, bezelerin üzerine elinizle bastırarak ortasını açın.
  5. Peyniri çukurlara yerleştirin ve kapatın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun 🤗.

Pastane Adabı Fotoğraflı Dereotu Böreği Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir