Pastırmalı Ispanaklı Börek

Pastırmalı Ispanaklı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket pastırma
  • 450 gram ıspanak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Sos için;

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yufka

Pastırmalı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pastırmayı bir tavaya alın ve tavada hafifçe çevirin.
  2. Üzerine ıspanakları koyun (ben yıkanmış kullandım).
  3. Ispanakların suyunu salınca üzerine tuz karabiber koyun ama pastramide tuzlu olduğu için biraz tuz atın.
  4. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın.
  5. Bir kasede sos için. Tüm malzemeleri karıştırın.
  6. Sosu bir yufkaya yayın.
  7. Hamuru kenarlarından katlayın ve iç harcı koyun.
  8. Hamuru rulo haline getirin ve tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. 180 derecede fırına verin.

Fotoğraflı Pastırmalı Ispanaklı Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir