Patates Graten (Ispanaklı)

Patates Graten (Ispanak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patates
  • 1 soğan
  • 1 küçük demet ıspanak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram çedar

Patates Graten (Ispanak) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alınır.
  2. Üzerine ince doğranmış patatesler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  3. Patatesler biraz pişince doğranmış ıspanaklar eklenir.
  4. Sebzeler fırında pişeceği için tam pişirmiyoruz.
  5. Sebze karışımına un ekleyin ve 3 dakika kızartın, süt tuz karabiber ekleyin.
  6. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp fırın tepsisine alıyoruz.
  7. Kaşarı ekleyip 10 dakika fırında pişirin.
  8. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Patates Graten (Ispanaklı) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir