Patates Havuç Meze (Gün Meze)

Patatesli Havuç Mezesi (Gün Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 büyük havuç (küçükse 10 adet)
  • Küçükse 5 büyük patates (7-8)
  • sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kurutulmuş nane
  • toz kırmızı biber

Patates Havuç Mezesi (Gün Mezesi) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesler haşlanır.
  2. Havuçlar rendelenir ve yağda kızartılır.
  3. Küçük borcamın dibine patatesler rendelenir.
  4. Henüz sıcakken süt eklenir ve yumuşak bir kıvam elde edecek şekilde karıştırılır. Spatula ile düzeltilir.
  5. Üzerine kavrulmuş havuç eklenir, düzlenir.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve eşit şekilde yayılır.
  7. Tereyağı bir tavada eritilip toz kırmızıbiber ve kuru nane eklenir.
  8. Servis yapmadan önce üzerine hızlıca dökülür. Afiyet olsun!.

Patates Havuç Meze (Gün Meze) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir