Patates Turtası

Patatesli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 sade gazoz
  • yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harç için

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber

Üzerinde

  • çörek otu
  • Susam
  • Yumurta sarısı

Patatesli Turtanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımız için haşlanmış patateslerimizi ezelim.
  2. Tenceremize sıvı yağımızı alıp küp küp doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım.
  3. Ezdiğimiz patateslerimizi ilave edip baharatlarımızı atalım ve uygun şekilde karıştıralım.
  4. Böreğimizdeki soda yağı ve sütü bir kapta karıştıralım.
  5. Hamurumuzdan bir parça alıp bu karışımı her yerine fırça yardımıyla sürelim.
  6. Geniş kısmına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım ve yuvarlayıp yağlanmış tepsimize dizelim.
  7. Diğer yufkayı da bu şekilde yapıp rulo yapıp tepsimize dizelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpelim ve 180-200 derece fırına verelim.
  9. Altın kahverengi olana kadar iyice pişirin ve servis yapın.

Fotoğraflı Patates Turtası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir