Patatesli Ekmek Böreği

Patatesli Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler

iç gereçler için

  • 1 kilo patates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yedi çeşit baharat
  • Tuz
  • sıvı yağ

hamur için

  • 2 bardak su
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yukarıdaki için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ

Patatesli El Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kendimizi hazırlıyoruz. İçi için soğan ve patatesi soyun.
  2. Önce soğanı rendeleyin, suyunu sıkın, tavaya alın, yağı ilave edip soğanı biraz kavurun.
  3. Ortadan patatesleri soyup rendeleyin.
  4. Rendelenmiş patatesleri avucumuzla sıkıp fazla suyunu alıyoruz.
  5. Kavrulan soğana salçayı ekleyip salçayı biraz kavurun.
  6. Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin ve karıştırın.
  7. Tuz, yedi çeşit baharat ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  8. Patatesler yumuşayana ve pişene kadar pişirin.
  9. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  10. Hamurun ortasını yoğuralım. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın.
  11. Ardından unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  12. Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  13. Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  14. Daha sonra bezeleri merdane ile ince olacak şekilde tek tek açın.
  15. Açtığımız hamurları yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  16. Üzerine patatesli harcı yayın ve her kata patatesli harcımızı ekleyin ve hamur ve patatesler bitene kadar bu şekilde devam edin.
  17. Daha sonra böreğimizi kesip bir kapta yoğurt ve sıvı yağ ile karıştırıp üzerine yayıyoruz.
  18. Daha sonra 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Fotoğraflı Patatesli El Yapımı Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir