Patatesli Kolay El Böreği (4 Bezelye)

Patatesli (4 Bezelyeli) Kolay Elde Sarma Böreği Tarifi İçin Malzemeler

hamur için

  • 2 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 300 gram nişasta

İç harç için

  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)

Pastanın üzerine dökmek için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım bardak süt

Patatesli (4 Bezelye) Kolay El Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.
  2. Hamuru için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, tuz, limon suyu, sirke, kabartma tozunu ekleyip çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. 4 su bardağı unu kontrollü bir şekilde kaba ekliyoruz.
  4. Malzemeler birleşene kadar yoğurun. Hamuru dörde bölün ve 10-15 dakika dinlendirin.
  5. Bu 15 dk. İlk bekleme süresinde iç harcı hazırlıyoruz.
  6. Soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  7. Soyup ezdiğimiz patateslerin üzerine baharatları, tuzu ve soğanlı harcı ekliyoruz. İster elinizle ister çatalla 15 dakika sonra bezeleri kolalamaya başlıyoruz.
  8. Bezenin üzerine bol nişasta koyup ince olmayacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açalım bir kenarını katlayıp bol nişasta serpelim.
  9. Daha sonra diğer tarafını da aynı şekilde katlayıp nişasta serpelim.
  10. Diğer uçlarını bire bir olacak şekilde yapalım, uçlarını son demet gibi çapraz biçimde birleştirip ters çevirelim ve bekleyelim.
  11. Diğer bezeleri de birebir olacak şekilde 15 dakika dinlendirin.
  12. Dinlenen hamurları nişasta yardımıyla olabildiğince ince açalım.
  13. Açılan hamurun üzerine tepsimizi koyup alttan keserek ölçüyoruz ve kesilen parçayı tepsiye yerleştiriyoruz.
  14. Üzerine kalan parçaları rastgele yerleştirelim. Hamuru ortasına yaymak için yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ kullanıyoruz. 2. Bezeyi açtıktan sonra iç harcı yayıyoruz.
  15. Kalan bezeleri de aynı mantıkla açıp tepsiye diziyoruz.
  16. İşlem bitince böreği keselim.
  17. Üzerine sütü ve yağı ekleyin.
  18. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Kolay El Böreği Patatesli (4 Bezelye) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir