Patatesli Milföy Böreği

Patatesli Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • kırmızı toz biber
  • acı biber
  • Karabiber
  • dilerseniz maydanoz
  • 1 paket puf böreği

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu

Patatesli Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesler soyulur, dörde bölünür, kaynayan suda yumuşayana kadar pişirilir, süzülür, geniş bir kaba alınır ve çatalla ezilir.
  2. Soğan ince ince kıyılır ve yağlanmış tavada orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur, patateslerin üzerine dökülür, baharatlar ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
  3. Milföy hamurunu tezgaha alıp bıçakla ortadan ikiye kesin, her iki hamura da iç harcı sürün, çok sıkı olmayacak şekilde yuvarlayın, bıçakla ortadan ikiye kesin ve tepsiye dizin. yağlı kağıt serili fırın tepsisi.
  4. Bütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin.
  5. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ❤️

Fotoğraflı Patatesli Milföy Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir