Patatesli Milföy Mantısı

Patatesli Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy böreği (kişi sayısına göre ayarlayın, harcınıza göre miktar değişebilir)

İç harç için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım kilo kadar haşlanmış patates (Ölçüler kişi sayısına göre ayarlanabilir)

Yukarıdaki için ;

  • sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber

Patatesli Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.
  2. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun, salça ve baharatları ekleyip patatesleri ilave edip kavurun.
  3. Sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Milföy hamurunu ikiye bölüp iç harcımızdan yerleştiriyoruz.
  5. Güzelce yayıp birer parmak genişliğinde üçe kesip rulo şeklinde sarın.
  6. Tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişiriyoruz.
  8. Çıkınca ilk sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
  9. Tereyağ ve toz biberi kızdırıp üzerine döküp bitiriyoruz çok lezzetli bir tarif deneyeceklere afiyet olsun ✨👌🏻.

Patatesli Puf Böreği Mantı Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir