Patatesli Tavuk Mantarlı Graten

Patatesli Tavuk Mantarlı Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük patates
  • 15-20 mantar
  • 150 gram tavuk

Beşamel sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerinde

  • Çedar peyniri

Patatesli Tavuk Mantar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda 6 dakika pişirin.
  2. Mantarları temizleyip doğruyoruz ve suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Tavuğumuzu küp küp doğruyoruz ve tekrar suyunu salana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Sonra tüm malzemeleri bir borca ​​​​alırız.
  5. Gelelim beşamel sosun yapılışına.
  6. Tavaya yağı koyup biraz kızmasını bekliyoruz.
  7. Ardından iki yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
  8. Daha sonra üzerine sütümüzü döküp güzelce karıştırıyoruz.
  9. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  10. Göz göz olana kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Borcama dökelim. Tüm malzemeleri karıştırın ve fırında 20 dakika pişirin.
  11. 20 dakika sonra üzerine kaşar peynirini rendeleyelim ve tekrar ocağa alıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️l.

Patatesli Tavuk Mantarlı Graten Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir