Patlıcan yatağında mercimek salatası

Patlıcan Tabanında Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 kırmızı biber
  • yarım soğan
  • Keçi peyniri veya rastgele bir beyaz peynir
  • Nar
  • Zeytin yağı
  • yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • kurutulmuş nane
  • acı biber
  • bol sumak

Patlıcan yatağında mercimek salatası nasıl yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patlıcanları ortadan ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip yanına kırmızı biberi koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
  2. Bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakıyoruz ve su ısındıktan sonra mercimekleri içine atıp kaynamaya bırakıyoruz. (bol su koyabilirsiniz daha sonra süzülür zaten);.
  3. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp derin bir kaba alın. Peyniri küp küp doğradıktan sonra küp küp doğranmış nar yoksa 1 adet narı ayıklıyoruz.
  4. Mercimekler biraz yumuşadıktan sonra suyunu süzüp soğuk suyla ıslatıyoruz. Mercimeklerin ezilecek kadar yumuşak olmaması değerlidir.
  5. Kırmızı biberin üzeri hafif koyulaşıp patlıcanlar yumuşadıktan sonra (çatal veya bıçakla kontrol edebilirsiniz) ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. El değebilecek bir sıcaklığa geldikten sonra biberin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz. Patlıcanların içini hafifçe ezip kaşık yardımıyla karıştırın.
  7. İri mercimekleri de soğanla birlikte ince ince doğradığımız kırmızı biberi de ekliyoruz. Üzerlerine baharatları, tuzu, zeytinyağını ve limonu ekleyip karıştırın.
  8. Son olarak bu karışımı patlıcanların içine koyup üzerlerine peynir ve nar serpiyoruz. Afiyet olsun (adımları tek tek fotoğraflamayı unutmuşum kusura bakmayın)

Patlıcan Yatakta Mercimek Salatası Fotoğraflı Tarif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir