Patlıcanlı Bulgurlu Köfte

Patlıcanlı Bulgurlu Köfte için Malzemeler

Süzme yoğurt sosu için;

  • 4 közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
  • süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet közlenmiş ve doğranmış kırmızı kapya biber
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Kalan haşlanmış köfte
  • Tuz

Köfte için;

  • 1 su bardağı ince bulgur köfteli
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için;

  • Zeytin yağı
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kasesi dolusu haşlanmış köfte
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Dekorasyon için;

  • İnce kıyılmış maydanoz yaprakları

Patlıcanlı Bulgurlu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak patlıcanları çatalla delin ve fırın tepsisine dizin. Daha sonra kapya biberleri yağlayıp patlıcanlarla birlikte fırında közleyin.
  2. Közlenmiş patlıcanları kolay soymak için kapaklı bir saklama kabına koyun. Daha sonra bulgur irmiği kaynayan su ile karıştırma kabına alınır, karıştırılır, üzeri kapatılır ve 10 dakika bekletilir.
  3. Daha sonra salça, tuz, kimyon, yumurta ve unu ekleyip robotta 5 devirde 15 dakika yoğurun ve 15 dakika dinlendirin.
  4. Avucunuzu yavaşça ıslatın ve köfteleri küçük parçalar halinde yuvarlayın ve ıslak tepsiye dizin. Daha sonra tencereye su ekleyip kaynatın, suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin.
  5. Köfteleri kaynayan suya yavaş yavaş atıp hafif karıştırarak pişirin. Çok kısa sürede köfteler haşlanıp içlerinden süzülür ve dolu köftelerden 1 çorba kasesi kenara alınır.
  6. Ardından patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve sarımsaklı mayonezli süzme yoğurtlu karışıma ekleyin.
  7. Tahin, tuz, yarım su bardağı haşlanmış nohut, kalan köfteleri ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
  8. Daha sonra tavaya zeytinyağı ve cevizleri ekleyip yavaş yavaş kavurun ardından kırmızı pul biberi, toz kırmızı biberi, kimyon tuzunu ilave edip birlikte yavaş yavaş kavurun. Kalan 1 kase köfteyi de ekleyip ocağı kapatın.
  9. Nar ekşisini ekleyerek karıştırın ve hazırlanan sosu servis tabağına aldığınız patlıcan sosunun üzerine dökün. En son üzerine maydanoz yaprağı isterseniz pul biberle süsleyin 🙏🌼

Patlıcanlı Bulgurlu Köfte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir