Pazı Patates Graten

Pazı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patates
  • 250 gr pazı (sadece yaprak kısımları)
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı süt
  • sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, toz biber
  • 1 yemek kaşığı un

Yukarıdaki için;

  • Çedar peyniri

Fransız Patates Graten Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri ince küpler halinde kesiyoruz.
  2. Aynı şekilde soğanı da küçük küçük doğruyoruz.
  3. Soğanı yağda kavurup üzerine patatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurup pazıyı ekliyoruz.
  4. Biraz piştikten sonra baharatları un ve sütü ekleyip kapağı kapalı olarak 3 dakika pişirip fırın kabına alıp üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
  5. Ocaktan alıp üzerine kaşar peynirini ekleyip tekrar fırına veriyoruz ve gratenimiz hazır. İyi şanlar.

Fotoğraflı Pazı Patates Graten Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir