pazı sarma

Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet pazı yaprağı
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10-15 parça maydanoz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pazı Sarması Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak orta boy bir tencerede su kaynatılır.
  2. Pazı yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilir ve 15-20 saniye kaynar suya batırılır.
  3. Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanır ve süzülür.
  4. Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  5. Ardından domates salçasını ekleyin.
  6. Biraz daha kavurduktan sonra bulgur ve pirinci ilave edin.
  7. Baharatları koyduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ve maydanozu koyun.
  8. Suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  9. Sarmayı, özellikle granit tencereye, yapışmaması için koyun.
  10. Pazıları ince bir şekilde sarın. Tıpkı yapraklar dönüyor gibi.
  11. Sarma işlemi bittikten sonra üzerine biraz tuz, yağ ve kaynamış su ilave edilerek 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.
  12. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Pazı Sarma Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir