Pazı Unu

Pazı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz Karabiber Kırmızı Biber

Pazı Yemeği Tanımı Nasıldır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pazılarımızı yeterince yıkayıp doğruyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp orta ateşte yağı eritin.
  3. Küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  4. Sosları ekleyin ve karıştırın.
  5. Haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip karıştırın.
  6. Tuz ve karabiber ekleyin.
  7. Kıyılmış pazı ekleyin ve 5 dakika kızartın.
  8. Üzerini kapatacak kadar su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Pazı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir