Pekmezli Ceviz Unu Helvası

Pekmezli ve Cevizli Un Helvasının Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 bardak su

Diğer malzemeler;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz

Pekmezli ve Cevizli Un Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle pekmezi, suyu, şekeri bir tencereye alıp karıştıralım ocağa alalım kaynama noktasına getirelim kaynayınca altını kapatalım.
  2. Diğer yandan tavaya margarin ve sıvı yağı koyup eritelim.
  3. Unu ekleyelim, kavurmaya başlayalım.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar pişirelim.
  5. Rengi değişmeye başlayınca cevizleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  6. 20 dakika kavurdum.
  7. Ardından şerbeti ilave edip karıştıralım, tamamen koyulaşana kadar kavuralım.
  8. Helva kavrulduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Pekmezli Cevizli Un Helvası Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir