Perde Pirinç (Hazır Hamurdan)

Perde Pirinç (Hazır Hamurdan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı badem
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 250 gram kuzu kuşbaşı veya (1 adet tavuk göğsü ve 1 adet tavuk budu)
  • 2 adet hazır yufka

Perde Pilavı (Hazır Hamurdan) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Çiğ bademlerimizi sıcak suda 15-20 dakika ıslatabilir veya 3-5 dakika kaynatabilirsiniz.
  2. Ardından zarları soyun ve ikiye bölün.
  3. Kuşbaşı etlerinizi biraz daha küçültüp farklı bir tencerede önceden az yağda kızartıp üzerini geçecek kadar su ekleyip defne yaprağı ve kekiği ekleyip pişiriyoruz.
  4. Tavuk eti kullanacaksanız güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz ve etin üzerini geçecek kadar su ilave ederek pişiriyoruz.
  5. Tenceremize zeytinyağını koyuyoruz, kızınca diş şeklinde doğradığımız soğanı şekerle kısık ateşte karamelize ediyoruz.
  6. Ardından tereyağını ekliyoruz.
  7. Eriyince sırasıyla badem, kuru üzüm ve fıstığı pilavımıza ekleyip hepsini birlikte kavuruyoruz.
  8. Pirinçler hafif renk alınca suyumuz varsa suyumuzu, kuzu etimiz varsa direkt pirincimizi, tavukluysa düdüklü tencerede pişiriyoruz.
  9. Kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Altını bir kaşıkla kontrol ediyoruz. Suyu kalmamışsa altını kapatıp üzerine kağıt havlu veya bez koyup kapağını kapatıp en az 15-20 dakika demlendiriyoruz.
  11. Bu ortasına güveç kaplarınızın altına tereyağı sürüyoruz, kabuklarını soyduğumuz bademlerimizi ikiye bölüp 4-5 tanesini yerleştiriyoruz.
  12. Üzerine bir yufkayı dörde bölüp üçgen şeklinde çıkan yufkamızın sivri uçlarını katlayıp kare şekline getiriyoruz ve güveç kaplarımıza yerleştiriyoruz.
  13. Ortasına hazırladığımız pilavımızı tencerede alttan üste doğru havalandırdıktan sonra güveç kaplarına yerleştirdiğimiz yufkaların ortasına eşit şekilde dağıtıyoruz.
  14. Sarkan yufkaları üstte toplayıp bir fırça ile yağlayıp önceden alt ve üst ayarda 200 derecede ısıttığımız fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Kızarttıktan sonra çıkarıyoruz, altı beyaz kalıyor.
  16. Bademlerin kenarlarını çevirip 5 dakika altın rengi alana kadar pişiriyoruz, kızarınca pişmiş demektir, ister sıcak ister ılık servis edebilirsiniz afiyet olsun 💙

Not badem tarafını beyaz seviyorsanız pilav gerçekten pişmiş oluyor o kadar servis edebilirsiniz ama ben kızarmış görüntüsünü sevdiğim için 5 dakika daha çevirerek pişiriyorum.

Perde Pirinç (Hazır Hamurdan) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir