perde pirinç

Perde Pirinç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tavuk budu
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 bardak fıstık
  • 10-15 çiğ badem
  • Karabiber
  • Tuz

hamur için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • mümkün olduğunca un

Perde Pirinç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu haşlıyoruz.
  2. İki kase tavuk suyu ile pirinci haşlayıp pişmeye yakın diri bırakıyoruz ve kaseye alıyoruz.
  3. Tavuklarımızı pilavın üzerine didikliyoruz.
  4. Kuş üzümü, ananas, tuz, karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Diğer yandan hamur için malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  6. Hamurdan biraz ayırıp borcama uygun bir şekilde (hangi fırın tepsisinde yapacaksınız) açıyoruz.
  7. Fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz. Bademlerimizi kaynar suda ıslatıp kabuklarını soyup fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Üzerine hamuru yerleştirip içini pirinçle dolduruyoruz.
  9. Kalan hamuru açıp üzerini kapatıyoruz. 200 derecelik fırına verip hamur üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋.

Fotoğraflı Perde Pilav Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir