Perde Pirinç Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tavuk budu
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 bardak fıstık
- 10-15 çiğ badem
- Karabiber
- Tuz
hamur için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- mümkün olduğunca un
Perde Pirinç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu haşlıyoruz.
- İki kase tavuk suyu ile pirinci haşlayıp pişmeye yakın diri bırakıyoruz ve kaseye alıyoruz.
- Tavuklarımızı pilavın üzerine didikliyoruz.
- Kuş üzümü, ananas, tuz, karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer yandan hamur için malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan biraz ayırıp borcama uygun bir şekilde (hangi fırın tepsisinde yapacaksınız) açıyoruz.
- Fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz. Bademlerimizi kaynar suda ıslatıp kabuklarını soyup fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine hamuru yerleştirip içini pirinçle dolduruyoruz.
- Kalan hamuru açıp üzerini kapatıyoruz. 200 derecelik fırına verip hamur üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋.
Fotoğraflı Perde Pilav Açıklaması