Peynirli börek

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (biri sarısından ayrılmış)
  • 1 bardak su Süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az)

İç harç için:

  • Maydanoz ve lor peyniri

Peynirli Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 1 paket maya ve yumurtayı iyice karıştırın.
  2. Süt ve yağı ekleyin. Tuz ve şeker eklenir.
  3. Sonunda un yavaş yavaş eklenir.
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  5. Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Fermantasyondan sonra kabarık ve yumuşak bir forma sahip olacaktır. İç harcı sürdükten sonra dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu da eklendikten sonra 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Fotoğraflı Peynirli Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir