Peynirli Milföy

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler Tarifi

  • 4 yufka
  • 250 gram lor peyniri
  • bir tutam maydanoz

Sosu için;

  • Yarım şişe sade soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerinde;

  • çörek otu

Peynirli Puf Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamurumuzu tezgaha alıp üzerine sıvı yağ ve sodalı karışımdan sürelim.
  2. Karşılıklı dört taraftan iyice küçülelim.
  3. Yaprağın bir tarafını üste katlayalım, peynirli harçtan bolca koyalım.
  4. Diğer yaprakları demet halinde kapatıp ters çevirelim ve tepsiye dizelim.
  5. Sıvı yağlı sosun üzerine kalan sodayı koyalım.
  6. Son olarak üzerine yumurta, yağ ve yoğurt karışımını karıştıralım.
  7. Yulaf ezmesini serpeceğim.
  8. 180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Dörde bölüp servis edelim.

Peynirli Puf Börek Tarifi Fotoğraf Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir