Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 1 baş karnabahar
- 10 havuç
- 10 adet süs biberi
- 15 diş sarımsak
5 kg’lık teneke kutular;
- Yarım çay kaşığı turşu tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi veya turşu suyu
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayalım.
- Bidonları yıkayalım ve sebzeleri bidonların dibine yerleştirelim.
- Sebzeleri sıkıca yerleştirelim ve tuz, sirke, toz şeker, isterseniz yarım çay kaşığı limon tuzu ekleyip ocakta kaynayan suyu ağzına kadar dolduralım.
- Maydanoz veya nohutla ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip çıkaralım.
- Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. 15 gün sonra yiyebilirsiniz. (dilerseniz soğuk veya sıcak kaynamış su ekleyin) Afiyet olsun.
Fotoğraflı Karışık Turşu Tarifi