Piccalilli

Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 baş karnabahar
  • 10 havuç
  • 10 adet süs biberi
  • 15 diş sarımsak

5 kg’lık teneke kutular;

  • Yarım çay kaşığı turşu tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi veya turşu suyu

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayalım.
  2. Bidonları yıkayalım ve sebzeleri bidonların dibine yerleştirelim.
  3. Sebzeleri sıkıca yerleştirelim ve tuz, sirke, toz şeker, isterseniz yarım çay kaşığı limon tuzu ekleyip ocakta kaynayan suyu ağzına kadar dolduralım.
  4. Maydanoz veya nohutla ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip çıkaralım.
  5. Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. 15 gün sonra yiyebilirsiniz. (dilerseniz soğuk veya sıcak kaynamış su ekleyin) Afiyet olsun.

Fotoğraflı Karışık Turşu Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir