Pırasa Dürüm (Dolmaların Ortasında Unutulmaması Gereken Süper Bir Lezzet)

Pırasa Dürüm Tarifi İçin Malzemeler (İçli Dolmanın Ortasında Unutulmaması Gereken Süper Bir Lezzet)

  • 5 kalın pırasa

İç harcı için malzemeler:

  • 2 soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük demet maydanoz

Sos için malzemeler:

  • 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Acı sevenler için 3-5 adet kuru biber

Pırasa Dürüm (İçli Dolmanın Ortasında Unutulmaması Gereken Harika Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pırasa seçimi burada çok değerli, mümkün olan en kalın olanı seçin. Başını kesin, ilk yaprağı ayırın ve pırasanın uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölün.
  2. Daha sonra bir bıçakla ortasından derin bir şekilde kesin ama tamamen kesmeyin. Bu formda kumların yıkanması daha kolaydır.
  3. Hepsini iyice yıkayın ve tencerede suyu kaynatın ve pırasayı yaklaşık 8 dakika pişirin. Ben bu işlemi bir gün önceden yapıyorum sarması daha kolay oluyor.
  4. İç harcı için sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı kavurun.
  5. Daha sonra salçayı ekleyip birlikte güzelce kavurun ve pirinci yıkayıp süzdükten sonra ekleyin.
  6. Baharatları ve en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.
  7. Pırasanın iç zarını alın, ucuna biraz iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın.
  8. Yeşil kısma sarmak biraz daha kolay çünkü beyaz kısım daha gergin😊.
  9. Kalan pırasa modüllerini tencerenin dibine veya üstüne taşıyabilirsiniz. Tencerenin dibindeki yeşilliklerin üzerine beyaz pırasa sarmalarını dizin.
  10. Sosu için sıvı yağ ve salçayı kavurun, suyu ve tuzu ekleyip kaynatın ve pırasa sarmasının üzerine dökün.
  11. Üzerine suyundan yarım dilim sıkın ve kuru biberleri küp küp doğrayın.
  12. Bir tabakla örtün, örtün ve yumuşayana kadar pişirin. Ben amc tencerede pişirdim tam 3.5 dakikada yumuşadılar.

Evet biraz meşakkatli ama bir kez denedikten sonra mutlaka tekrar yapmak isteyeceğiniz bir sarma türüdür. Muska şeklinde sarmak zor geliyorsa pırasanın geniş tarafına pirinçten yayıp rulo yapın. Siz de bu şekilde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Pırasa Dürüm (Doldurulmuş Dolmanın Ortasında Unutulmaması Gereken Süper Bir Lezzet) Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir