pırasa gözleme

Pırasalı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • İntisant maya 7 gram
  • 1 kg + 1 su bardağı alabildiği kadar un

içi için;

  • 5 pırasa
  • 100-150 gram beyaz peynir
  • karabiber kırmızı biber
  • İsteğe bağlı tuz (peynir tuzlu olduğu için)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Pırasalı Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba maya, şeker, su ve sütü koyup 5 dakika bekletelim,yağ tuzu ilave edip unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için mayalanmaya bırakalım. el.
  2. Diğer yandan pırasaları küçük küçük doğrayıp peynir, baharatlar, sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Hamurun içine mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp geniş bir servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatarak ister tavada ister saçta pişirelim.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Pırasalı Gözleme Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir