Pırasa Tabağı Tanımı

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça pırasa (beyaz kısımlar kullanılacak)
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım fincan türk kahvesi pilavlı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Pırasa Unu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenir, bol suda yıkanır ve 1 cm boyunda doğranır.
  2. İki havucun dışını soyun ve ince halkalar oluşturun. Onu dilimle.
  3. Tavaya sıvı yağı alıp salçayı koyup kızdırın.
  4. Üzerine domates sosunu ekliyorum ve suyu çekilince pırasayı ekleyip biraz kavuruyorum ardından pirincin üzerine tuzunu ekleyip yıkamadan pirinci atıyorum.
  5. Ardından suyu ilave edip yemekle eşit şekilde pişirin, gerekirse tekrar ilave edip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve afiyet olsun 🥰.

Fotoğraflı Pırasa Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir