pırasa turtası

Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamur (6 adet)

Sos için:

  • 4 yumurta
  • 1 bardak sütten 2 parmak eksik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt

İç harç için:

  • 2 kilo pırasa
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • öğütülmüş biber

Pırasa Turtasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak yarım çay bardağı sıvı yağa soğanı ince ince doğrayıp hafif kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yıkayıp ince ince doğradığımız pırasaları ekliyoruz.
  3. Rendelenmiş havucu ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve en son rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri ekliyoruz.
  4. 5 dakika daha kavurup altını kapatın ve baharatları ekleyin.
  5. Hamurun üzerine sürmek için sosu hazırlıyoruz.
  6. Hamuru önce ikiye sonra üç eşit parçaya ayırıyoruz.
  7. Sostan yayıp köşesine harçtan koyup sarıp sosa batırıyoruz.
  8. Yumurta sarısı ve yağ karışımını sürüp, isterseniz üzerine susam serpip 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Pırasa Böreği Açıklama Fotoğraf Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir