pırasa yemeği

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım şişe konserve domates veya 2 domates
  • Yağ
  • Tuz

Pırasa Unu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavaya yağı koyup salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Konserve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Sıradan domatesleri koyup rendeleyeceksiniz.
  4. Havuçları minik ay şeklinde doğrayın ve kavurmaya devam edin.
  5. Pırasayı güzelce yıkayın.
  6. 1 parmak büyüklüğünde doğrayın onu da ekleyin. Kızartmaya devam et.
  7. Pirinci ekleyin.
  8. Biraz daha kavurup üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edin.
  9. Bırak pişirsin. Suyunu kontrol edip ekleyin. Dostlarınıza iyi eğlenceler 🤗.

Fotoğraflı Pırasa Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir