Pizza

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • kadar un

Hamurun üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik

Üzeri için; (İstediğiniz araçlar benim kullandıklarımdır)

  • Sosis
  • Tuna
  • Siyah zeytin
  • Şeker mısır
  • çedar rendesi

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ilık su, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika beklenir.
  2. Ardından yağ, tuz ve un kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. Kâsenin üzeri kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur yağlanmış tepsiye alınır ve elle güzelce açılır. (Tepsiniz küçükse hamuru ikiye bölebilirsiniz. Ben büyük tepsi kullandım).
  5. Hamur tepsinin dibini kaplayınca her yerini çatalla delin (hamurun kabarıp koyulaşmaması için).
  6. Sos malzemesini bir kapta karıştırıp hamurun üzerine yayın.
  7. Rendelenmiş kaşardan biraz serpin.
  8. Daha sonra üzerine dilediğiniz şekilde yayabilirsiniz.
  9. Yarım ton balığı, zeytin ve mısır; Diğer yarısında sucuk, zeytin ve mısır kullandım (evdekilerin isteğine göre😊)
  10. 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  11. Pişince çıkarılır, üzerine kalan kaşar serpilir ve erimesi için birkaç dakika pişirilir.

Afiyet olsun 💜Instagram: @recipes_ve_sundaylarim.

Fotoğraflı Pizza Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir