Portakal Reçeli Resmi

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo portakal
  • 1 kilo şeker
  • 1 limon suyu

Portakal Reçelinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Portakalları soyup küp küp doğrayın, 3 defa bol su ile haşlayıp süzün.
  2. Portakal kabuğunu acılığı gidene kadar kaynatabilirsiniz.
  3. Daha sonra portakalın dış beyaz ince kabuklarını soyun, hepsini temizleyin ve acılaşmaması için küp şeklinde doğrayın.
  4. Derin ve geniş bir tencereye haşlayıp süzdüğünüz portakal kabuklarını, küp şeklinde doğradığınız portakalı ve 1 kilo şekeri ekleyip kısık ateşte 50 dakika kaynatın.
  5. Fazladan su eklemenize gerek yok, portakal kendi suyunu salıyor, portakalınız çok sulu değilse ilave su ekleyebilirsiniz.
  6. 50 dakika kaynattıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
  7. Daha sonra başka bir derin kaba alıp soğutun ve kavanozlara koyun. Sıcak koymayın çünkü sıcakken koyup kapağını kapatırsanız terlersiniz ve reçelin içine su damlayarak çabuk bozulmasına neden olur. Konserve yapacaksanız yeni kapağını kapatın.
  8. Serin ve kuru yerde muhafaza edin, çabuk tüketecekseniz kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin, afiyet olsun 🌼

Fotoğraflı Portakal Reçeli Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir