Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı Anne Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 portakal kabuğu
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı ceviz
  • 5 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker
  • Ceviz veya fındık (evde ne varsa kullanabilirsiniz)

Portakallı Anne Kurabiyesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına yumurta, şeker, tereyağı, yoğurt, portakal suyu ve kabuğu rendesini ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Kuru malzemeleri ekleyin ve hamuru birleştirin. Üzerine kuru üzüm ve ceviz eklenerek hamur üzümleri ezmeyecek kıvamda toplanır.
  3. Elimizi az yağa bulayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker ve ceviz serpin. Kurabiyeleri önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Portakallı Anne Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir