Portakallı Anne Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 portakal kabuğu
- Yarım portakalın suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı ceviz
- 5 yemek kaşığı kuru üzüm
- 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yukarıdaki için;
- 1 yumurta sarısı
- Toz şeker
- Ceviz veya fındık (evde ne varsa kullanabilirsiniz)
Portakallı Anne Kurabiyesinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, şeker, tereyağı, yoğurt, portakal suyu ve kabuğu rendesini ekleyip güzelce karıştırın.
- Kuru malzemeleri ekleyin ve hamuru birleştirin. Üzerine kuru üzüm ve ceviz eklenerek hamur üzümleri ezmeyecek kıvamda toplanır.
- Elimizi az yağa bulayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker ve ceviz serpin. Kurabiyeleri önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Portakallı Anne Kurabiye Tanımı