portakallı kurabiye

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 paket çikolata (sütlü veya bitter)
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrol altında ekleyelim)

Turuncu Çerez Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Margarin, yumurta, şeker ve nişasta emilene kadar yoğuralım ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.
  2. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Portakal kabuğu rendesini ve doğranmış çikolataları ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önceden 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.
  5. Çıkardığımızda üzerine bardakla hafifçe bastıralım. Tarifimi deneyenlere şimdiden hayırlı olsun. 🌸.

Fotoğraflı Turuncu Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir