Portakallı Şekerpare

Portakal Şeker Pare Tanımı için Malzemeler

Hamur için;

  • 3 yumurta (1 sarısından)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • yeterince un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 bardak su

Portakal Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumadan un hariç tüm malzemeler eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  2. Ardından unumuzu azar azar alıp güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Sonra bir devlet veriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çatalla yapıyoruz.
  4. 180 derece fanlı fırında gözetim altında pişiriyoruz.
  5. Ardından soğuk şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun.

Portakal Şekerpare Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir