Pratik Börek

Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka

Sosu için;

  • 3 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak su Süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı lor veya arzu edilen peynir
  • nane
  • Tuz
  • isteğe bağlı maydanoz

Üzerinde;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
  2. Patateslerimizi haşlayıp tereyağ ve nane ile püre yapalım.
  3. Süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  4. İlk yufkamızı tezgaha saralım.
  5. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  6. 2., 3., 4. ve 5. etapları birebir etaplarla yapalım.
  7. Son rulo şeklinde saralım.
  8. 3’e bölüp dolap poşetlerine koyun.
  9. 2-3 saat buzlukta bekletelim.
  10. Sonra dilimleyin ve üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürün.
  11. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun 💐.

Fotoğraflı Pratik Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir