Pratik Tahinli Çörek

Pratik Tahinli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un kadar tuz (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz)

içi için;

  • 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker (şekersiz yapmak isterseniz sadece tahin kullanabilirsiniz)

Yukarıdaki için;

  • Yumurta sarısı
  • Tercihe göre fındık veya ceviz

Pratik Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Süt, maya ve şekeri bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştıralım 10 dakika bekletelim sonra eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı bu karışıma ekleyelim.
  2. Daha sonra derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı un, tuz ve maya karışımını ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  4. Yarım saat beklettikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze haline getirelim bezeleri merdane yardımıyla açıp üzerine tahin ve şeker damak zevkimize göre serpelim.
  5. Daha sonra hamurun bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım, tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra hamuru 15 dakika dinlendirelim.
  6. Yükselen ruloların uçlarından tutup biraz incelterek kıvıralım daha sonra gül böreği şeklinde yaptığımız hamurları sarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine fındık veya ceviz serpelim.
  7. Hazırladığımız çörekler tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan çörekleri 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen çöreklerimizi sıcak veya soğuk olarak servis edelim. Şimdiden afiyet olsun 🥰

Fotoğraflı Pratik Tahinli Donut Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir