Pratik Tahinli Muffin Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 bardak süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı un kadar tuz (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz)
içi için;
- 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker (şekersiz yapmak isterseniz sadece tahin kullanabilirsiniz)
Yukarıdaki için;
- Yumurta sarısı
- Tercihe göre fındık veya ceviz
Pratik Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Süt, maya ve şekeri bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştıralım 10 dakika bekletelim sonra eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı bu karışıma ekleyelim.
- Daha sonra derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı un, tuz ve maya karışımını ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat beklettikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze haline getirelim bezeleri merdane yardımıyla açıp üzerine tahin ve şeker damak zevkimize göre serpelim.
- Daha sonra hamurun bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım, tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra hamuru 15 dakika dinlendirelim.
- Yükselen ruloların uçlarından tutup biraz incelterek kıvıralım daha sonra gül böreği şeklinde yaptığımız hamurları sarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine fındık veya ceviz serpelim.
- Hazırladığımız çörekler tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan çörekleri 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen çöreklerimizi sıcak veya soğuk olarak servis edelim. Şimdiden afiyet olsun 🥰
Fotoğraflı Pratik Tahinli Donut Tarifi