Puf Puf Mayalı Börek

Milföy Mayalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağını ayırın

Yukarıdaki için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu

Puf Puf Mayalı Hamurun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Su, süt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve mayayı ekleyip şeker eriyene kadar çırpma teli ile güzelce çırpın. **Su ve süt mutlaka ılık olacaktır***.
  2. Tuzu ekleyin ve çırpmaya devam ederken yavaş yavaş unu ekleyin.
  3. Çırpıcıyı kenara alıp elimizle yoğuralım.
  4. Yumuşayan hamuru streçleyip üzerini kapatalım ve 1 saat dinlendirelim.
  5. Kabaran ve mayalanan hamuru kabından alıp tezgahta havalandıralım imkanımız varsa tekrar kaba alıp üzerini kapatalım ve 20-30 dakika daha bekletelim. (çok daha fazla kabarıyor, bu yüzden havasını alıp tekrar üflüyoruz).
  6. Daha sonra hamurumuzu alıp bezelerin içine küçük bir modül tereyağı koyup fotoğraftaki gibi yuvarlayalım.
  7. İster boş yapabilirsiniz isterseniz haşlanmış patatesleri kaşar peyniri ile karıştırabilirsiniz.
  8. İçerideki ekipmanların seçimi size kalmış (patates, peynir, zeytin… vs.).
  9. Bezeleri açıp şekil verelim. (fotoğraftaki gibi).
  10. Tepsideki böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.
  11. 25-30 dakika daha mayalanmaya bırakın ve susam ya da çörek otu tohumlarımızı içine atalım.
  12. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Harika kokuyor, tadı harika, yufka ☺️.

Afiyet olsun :).

Puf Puf Mayalı Börek Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir